ပြင့္ျဖဴ ေမ
၁၂
မေကြးတုိင္းေဒသႀကီး၊ပြင့္ျဖဴၿမိဳ႕နယ္၊ေဒးဒရဲေက်းရြာတြင္
ရာသီေပၚသရက္သီးမ်ားကုိ ဆြတ္ခူး၍ သရက္ခ်ဥ္အုိးသိပ္ထားရွိျခင္းျဖင့္ မိသားစု၀င္ေငြ တုိးပြားရရွိလ်က္ရွိသည္။
သရက္ခ်ဥ္အုိးသိပ္ထားရွိရန္ သရက္သီးစိမ္းမ်ားကုိ
ခူးဆြတ္၍ သံျခစ္ျဖင့္ ျခစ္ယူၿပီး ဆားႏွင့္ႏွယ္ကာ ပိႆာ(၅၀)၀င္ စင္အုိးႀကီးမ်ားျဖင့္
(၃)ရက္ၾကာ ဆားရည္စိမ္ထားရွိရသည္။၎ေနာက္ ဆားရည္စိမ္သရက္ခ်ဥ္မ်ားကုိ ဆယ္ယူ၍ ပ်ဥ္ဇလားႀကီးမ်ားတြင္ထည့္ကာ
ေက်ာက္တုံႀကီးမ်ားျဖင့္(၃)ရက္ၾကာ (ေက်ာက္ခ်ျခင္းဟုလည္းေခၚသည္)ဖိထားရသည္။ထုိ႔ေနာက္ ေက်ာက္ခ်ၿပီး
သရက္ခ်ဥ္မ်ားကုိ ေဖာ္ယူ၍ ဆားျဖင့္ ထပ္ႏွယ္ကာ ပိႆာ(၅၀)၀င္ စင္အုိးမ်ားတြင္တစ္လႊာခ်င္း
ထည့္၍ ခ်ဥ္ရည္ကုန္သည္အထိ နင္းသိပ္ကာ ပုိးေလာက္လန္းမ်ား မ၀င္ႏုိင္ေအာင္ ပလပ္စတစ္မ်ားျဖင့္
ေလလုံသည္အထိ စည္းထားၿပီး ေျမက်င္းအနည္းငယ္တူး၍ ေမွာက္ထားၾကသည္။သရက္ခ်ဥ္စင္အုိးႀကီးမ်ားကုိ
တစ္ႏွစ္ပတ္လည္အထိထားရွိႏုိင္ ၿပီး ၀ါတြင္းကာလ အလွဴကထိန္ရာသီခ်ိန္တြင္ စင္အုိးလုိက္ျဖစ္ေစ၊ပိႆာခ်ိန္ျဖင့္ျဖစ္ေစ
ေဖာ္ယူေရာင္းခ်ၾက သည္။စင္အုိးတစ္လုံးတြင္ သရက္ခ်ဥ္(၅၀)ပိႆာ ပါရွိ၍ တစ္ပိႆာ(၁၅၀၀ိ/-)က်ပ္ႏႈန္းျဖင့္
သရက္ခ်ဥ္အုိး တစ္လုံးကုိ (၇၀၀၀၀ိ/-)က်ပ္ထိ ေရာင္းခ်ၾကသည္။အုိးႀကီးသိပ္သရက္ခ်ဥ္ ဟုလည္းေခၚသည္။တစ္အိမ္ ေထာင္ လ်င္ သရက္ခ်ဥ္အုိး (၂၀၀)ခန္႔အထိ
သိပ္ထားၾကၿပီး သရက္ခ်ဥ္ျခစ္သူမ်ားကို (၁၆)ျပည္ဆံ့သရက္သီး တစ္တင္းကုိ ျခစ္ခ(၄၀၀)က်ပ္
ေပးရသည္။
သရက္သီးရာသီခ်ိန္တြင္ ေဒးဒရဲေက်းရြာရွိ မိသားစုမ်ားမွာ
သရက္ခ်ဥ္ျခစ္အလုပ္မ်ားျဖင့္ အပုိ၀င္ေငြ ရရွိၾက ၿပီး အုိးႀကီးသိပ္ႏုိင္သူမ်ားအတြက္လည္း
အပို၀င္ေငြ တုိးပြားရရွိလ်က္ရွိေၾကာင္းသိရသည္။
တင္ထြန္းဦး
သတင္းေပးပုိ႔သူ -
ဦးတင္ထြန္းဦး(တုိင္းေဒသႀကီးျပန္/ဆက္)
မွတ္ပုံတင္အမွတ္ ၈/ပဖန(ႏုိင္)၀၆၉၉၇၈
ဖုန္း 0933248014
စာလုံးေပါင္း သတ္ပုံမ်ား စစ္ေဆးျပင္ဆင္ခ်ိန္္မရ၍ အမွားပါရင္သည္းခံဖတ္ရႈၾကရန္ ေတာင္းပန္ပါ၏။
ဓာတ္ပုံမ်ား မေပၚလွ်င္ ေအာက္မွ ဘေလာ့ ႏွင့္ ေဖ့စ္ဘုတ္မ်ားသုိ႔ ၀င္ၾကည့္ႏိုင္ပါသည္။
http://magwaymedia.blogspot.com
https://www.facebook.com/myaylatmedia
0 comments:
Post a Comment